Tot vanmorgen zeven uur mocht ik nog wat eten, daarna mag ik alleen nog water drinken. Ik zal maar niet zoveel drinken want als ik in het ziekenhuis ben, moet ik een liter water met contrastvloeistof drinken. Ik krijg daar een half uur voor. Daarna krijg ik een infuus met nucleaire vloeistof (je weet wel, uit Petten). Terwijl dat loopt moet ik stil liggen en mag ik niet praten. Daarna word  ik naar het apparaat gebracht dat de scan maakt. Op een smal bedje word ik in een half uur mechanisch door twee ringen geschoven. Weer stil liggen en mond houden. Gelukkig mag/moet  ik tussendoor wel plassen. We moeten om half een in het ziekenhuis zijn.

Ik heb dit onderzoek al eens gehad, ik weet alleen niet meer of ik toen ook de contrastvloeistof moest drinken. Je krijgt een hele uitleg op papier en bovendien werd ik gisteren nog opgebeld door de radioloog. De nucleaire vloeistof is duur en moet per persoon besteld worden. Ze willen zeker weten dat je komt. Bovendien heb je nog de gelegenheid om vragen te stellen. Zorgvuldig allemaal.

Ik zie er niet tegenop. Het duurt minder lang dan de chemokuur en de nawerking is gering. Volgende week donderdag horen we de uitslag.

Advertentie