Lieve mensen,

Ik werd net gebeld door de gynaecoloog-chirurg die me vertelde dat de operatie is geslaagd, dat de eierstokken en de baarmoeder zijn verwijderd en dat de ingewanden er goed uitzagen. Er zijn nog wel wat ‘korreltjes’ (?), maar daar weet de chemo wel raad mee.  Die chemo begint in overleg met de oncoloog, misschien zelfs nog in het ziekenhuis.

De duur van de operatie viel (mij) mee.  Oorspronkelijk zou Aaltje om acht uur geopereerd worden; tegen half tien belde ze om te zeggen dat ze nog niet wist hoelaat zij geholpen zou worden.  Aaltje krijgt nu bloed via transfusie, maar dat is vrij normaal na zulke zware ingrepen.

Een hele grote opluchting !  Ik was voordien redelijk optimistisch, want alle seinen stonden op groen.  Zo heeft  Aaltje de laatste weken een goede conditie opgebouwd. De uitslagen van de medische onderzoeken waren gunstig  voor Aaltje (dus  ‘negatief’  in medische termen). Maar ja, je weet maar nooit……….

Mijn gevoel lijkt op het gevoel dat ik had voor, tijdens en na de inmiddels elf bevallingen die ik van heel nabij heb meegemaakt (de geboorten van mijn zusjes en broer niet meegerekend).   

 

Later vandaag zal ik vertellen hoe Aaltje zich voelt.  Tot dan.

Herman

Advertentie