Vanmiddag heb ik de grote stapel post doorgenomen die Aaltje vanochtend heeft ontvangen.  Wat mij vooral opviel was ‘lichtheid’   dat  Marijke haar toewenste vóór de operatie.  Lichtheid, prachtig om naar te streven. Ik  denk dan óók aan lichtvoetigheid en in het verlengde daarvan aan blijmoedigheid.  Met andere woorden,  probeer je leven onder alle omstandigheden op z’n minst dragelijk te doen zijn.  En overdrijf niet, denk maar aan “De ondragelijke lichtheid van het bestaan”.

Het gaat steeds beter met Aaltje, zelfs met alles wat samenhangt met wat ik maar aanduid met het stofwisselingsproces.   Zo is haar stoelgang weer terug, al zijn haar schreden nog  wat wankel.  Na een ingrijpende buikoperatie worden de lege darmen er weer ingepropt in de hoop dat alles, zij het met pijn,  weer vanzelf op z’n plaats komt.

Will is zojuist aangekomen, ik heb haar meteen aan ’t werk gezet. De was ophangen die ik van Aaltje had meegekregen.  Will komt weliswaar om te poetsen, maar ik vind het wel goed dat we vanavond lekker naar “Boer zoekt vrouw”  gaan kijken.

Advertentie