Alleen maar goed nieuws vandaag:  het onderzoek van het weefsel dat bij de operatie is verwijderd heeft geleid tot een positief resultaat (nadere bijzonderheden misschien later), de bloedwaarde is inmiddels verder gedaald tot 49,  Aaltje voelt zich heel goed, ze heeft alleen nog last van bepaalde pleisterplaatsen. In verband met dat laatste wil ze thuishulp; zodra dat is geregeld kan (en moet) ze naar huis. De eerstvolgende chemokuur is volgende week woensdag.  Drie weken daarna zal de tweede volgen, en wéér drie weken later de derde en laatste.  Met Kerstmis zal Aaltje naar wij hopen en ook verwachten  weer helemaal in orde zijn.

Het gaat allemaal gelukkig sneller dan verwacht. Blijkbaar had Aaltje een goede basisconditie waardoor zij de zware operatie goed heeft doorstaan en waardoor de genezing daarna snel ging.   Vanmiddag hebben Aaltje en ik ons derde gesprek gehad met de psychologe. We hebben vastgesteld dat het goed met ons gaat. Wat Aaltje betreft mede dankzij een boek dat zij van een vriendin had  gekregen.  De titel van het boek:  “De dansende grootmoeders” van Clarissa Pinkola Estés.

Ook vandaag heeft zij weer veel post ontvangen; ik heb een foto van Aaltje gemaakt met de muur vol kleurrijke kleinkindertekeningen en kaarten achter haar.

Will en ik hebben het huis een grondige schoonmaakbeurt gegeven. Zo hebben we met speciale gehuurde apparaten en een schoonmaakpoeder  de tapijten grondig gereinigd. Zelfs hardnekkige vlekken zijn verdwenen.   Waarmee  weer eens is aangetoond hoe veelzijdig de functie van een mantelzorger is.

Advertentie