Ondanks alles blijft het hier gezellig. Gisteren kwam eerst Liesbeth langs en later Mark met Karin en Thijs. Vanmorgen kwamen Nelli en Wim. Terwijl die er nog waren kwam Hennie de door mij bestelde pakken maandverband brengen. Het leek me handiger om dat aan een vriendin te vragen dan om Herman een keus te laten maken in de supermarkt. Vanmiddag kwam Annemieke met Sten thee drinken en dan waren er ook nog de professionele bezoeken van de huisarts en de wijkverpleegster.

Is dat niet te druk? Nee, niet als ik in mijn bed blijf liggen. Zo vliegt de dag voorbij.

De wijkverleegkundige heeft een matras voor mij besteld tegen het doorliggen. Ik ben nog niet doorgelegen maar heb wel pijn in mijn stuitje en mijn hielen. Voorkomen is beter dan genezen. Morgen komen ze de matras brengen van de uitleen. De huisarts heeft de hechtingen eruit gehaald en was tevreden over de operatie-wond. Trouwens helemaal tevreden over mijn conditie. Herman was niet thuis en ik deed zelf open. Hij was verbaasd hoe makkelijk ik de trap weer op liep.

Het voelt allemaal niet zo lekker maar het gaat wel goed met mij. Laten we zeggen: “Onder omstandigheden goed”. Volgende week krijg ik de griepprik aan huis, ik word maar verwend.

Advertentie