Nu ik vrijwel alleen nog paracetamol slik ben ik weer helder. Ik droom zelfs weer gedetailleerd. Ik ben niet meer ontheemd maar wel onderweg. Doelgericht onderweg. Ik zei in mijn droom over het land waarheen ik onderweg was, dat ik er de taal van zou gaan spreken en er thuis zou zijn. In een volgende droom begeleidde ik iemand naar haar bestemming. Er waren tegenslagen maar het doel was duidelijk. Mooie dromen waar ik verbaasd en tevreden van wakker word. Ik heb kennelijk weer vertrouwen in een toekomst.

Nog iets over wakker worden. Als ik wakker word voel ik de eerste momenten nog niets. Het lichaam is nog helemaal ontspannen. Pas na een tijdje komt pijn binnen druppelen. Daar is ook onderzoek naar gedaan, de details daarvan ben ik vergeten. Ik geniet van die momenten, ook zonder te weten hoe het precies zit.

Verder blijft het een beetje tobben, diaree en nog af en toe misselijk. Des te meer waardering voor de uren dat er weinig of geen ongemakken zijn. Behalve dan het gebrek aan energie.

Advertentie