Van chemokuren val je af. Hoezeer ik ook mijn best deed om zo min mogelijk af te vallen, op een gegeven moment was ik toch bijna zeven kilo lichter. Als vermageringskuur kan ik het niet aanbevelen. Het effect is, net als bij andere snelle methoden om af te vallen, dat de kilo’s er heel snel weer aan zitten. Inmiddels ben ik weer op mijn oude gewicht. Mooi, zou je zeggen.

Waar ik een beetje bang voor ben is dat mijn lijf, geteisterd door tekorten, gaat hamsteren. Flink opslaan voor als er weer zo’n aanval komt. Ik moet ook mijn denken over eten weer bij gaan stellen. Je kijkt toch anders naar voedsel als je niet af mag vallen, dan wanneer je niet verder aan mag komen.

Toch een beetje sneu, toen ik geen trek in eten had, moest ik toch zoveel mogelijk eten. En nu ik weer trek heb in vanalles, moet ik oppassen met wat ik eet. Altied wat.

Met eventueel weer kuren in het vooruitzicht wil ik mij er maar niet teveel van aantrekken. Gewoon genieten van lekker eten en een buffertje opbouwen. Een grote plak chocola met noten maken, lijkt mij een goed plan!

Advertentie