Twijfelen, daar ben ik erg goed in. Ik ben vaak blij als een besluit zich als het ware zelf neemt. Dan heb ik bijvoorbeeld te lang getwijfeld en is het moment van kiezen al voorbij, mooi zo.

De laatste dagen draaide de twijfel om het volgende. Kerst vieren we al een aantal jaren in Benningbroek bij Peter en Liesbeth. Het is een fijne plek en we kunnen daar met z’n zeventientjes blijven slapen. Niet direct weer chemo betekende dus ook, er met Kerst bij kunnen zijn. Bij mij rees alleen de twijfel over het blijven slapen. Wordt dat niet teveel, is dat niet te druk? Ik had al gezegd dat ik waarschijnlijk ’s avonds nog naar huis wilde. Mark opperde de mogelijkheid om in de buurt in een hotel te slapen. Goed compromis, uit de drukte en er in de loop van de volgende ochtend toch nog een poosje bij kunnen zijn.

We maakten daar gisteren serieus werk van. Dichtsbijzijnde hotels zijn in Hoorn. Via internet en bellen wisten we al waar we eventueel terecht konden. Op de terugweg wilde ik er even naar toe rijden en  ook gaan kijken bij een hotel dat gunstig lag maar waar de telefoon niet werd opgenomen. Toen we daar aankwamen kregen we sterk de indruk dat het niet meer als hotel in gebruik was. Hier en daar wel licht aan en een raam open, maar de voordeur potdicht. Inmiddels huisvesting voor Poolse werknemers? Het tweede hotel ligt in de binnenstad en was dus niet handig te bereiken op zaterdagmiddag. We wisten al dat er niet direct parkeergelegenheid bij was.

Dat ritje werkte uitstekend voor mijn getwijfel. Ik zag ons al laat op de avond met Kerst in barre weersomstandigheden nog naar een hotel moeten rijden. De hele tijd het weer in de gaten houden omdat we nog op weg moeten. Zorgelijk naar sneeuw moeten kijken,  in plaats van met plezier. En dat terwijl we in Benningbroek een kamer tot onze beschikking hebben! Wat een dom idee om nog weg te willen Ik doe wel oordoppen in en slaap wel weer bij als ik thuis ben. Nu de twijfel voorbij is, verheug ik me op kerst met elkaar.

Oud recept bij twijfel: werk één kant helemaal uit, alsof de keus al gemaakt is. De nadelen van die keus worden dan meestal vanzelf duidelijk. Het werkte bij mij deze keer prima.

Advertentie