Van de zomer voorspelde ik al een kale kerst. Het klopt, ik ben kaler dan ooit. Na de eerste drie kuren had ik nog stekeltjes op mijn hoofd en die groeiden ook nog een beetje tot na de operatie. De laatste drie kuren veroorzaakten een volledige kaalslag. Ik draag het liefst mutsjes, sjaaltjes en buffs. Buffs zijn naadloze textiele kokers die je op verschillende manieren tot hoofddeksel kunt vormen. De pruik staat op een houdertje in de kast. Via internet koop ik af en toe iets nieuws voor op mijn hoofd. Voordeel van de mutsjes boven de pruik is dat het minder flets maakt. Zonder wenkbrauwen en wimpers heb ik toch al een flets gezicht, zo’n grijze pruik maakt dat nog erger. Bovendien zit de pruik een stuk minder prettig.

Af en toe heb ik ontzettend genoeg van dat kale hoofd. Als ik me goed voel kan ik kanker nog wel een beetje negeren, maar mijn kale hoofd is er nadrukkelijk en altijd. Ik weet wel dat het tijdelijk is maar het duurt me te lang en het eind is nog niet in zicht.

Genoeg gemopper. Op mijn gemak de kerstboom versierd gisteren. Op onze reizen verzamelden we stroversieringen en allerlei engeltjes. De strofiguurtjes hangen er allemaal in, van de engelen maar een deel. Ik ben tevreden over het resultaat. De kerststal blijft dit jaar in de kast. De kerstpiramide staat wel en daar komen ook alle spelers van het kerstverhaal in voor. De kerstpiramide komt uit het zuid-oosten van Duitsland. De onze bestaat uit vier etages met draaiende tableaus. Die tableaus draaien doordat er bovenop de piramide horizontale wieken zitten die worden aangedreven door brandende kaarsjes onderop. Hij is gemaakt van verschillende kleuren naturel hout. Ik vind hem prachtig en we halen hem ieder jaar weer met plezier tevoorschijn.

Hier thuis dus zeker geen kale kerst en in Benningbroek stond de versiering ook al klaar.

Advertentie