Vanmiddag werd ik gebeld door de oncologisch verpleegkundige. In het oncologisch overleg blijkt alleen de arts te zitten die de chemo begeleidde. Dus niet mijn gynaecoloog en niet de chirurg met wie ik te maken had (en weer zal krijgen) in verband met de borstkanker. Ik begrijp dat het een overleg is van oncologen uit de regio.

De verpleegkundige  had in ieder geval mijn twijfel over het preventief slikken van pillen daar ingebracht. Volgens haar was er serieus op gereageerd en is mijn twijfel niet zo gek. Ik begreep dat ze niet zo vaak te maken hadden met patiënten met twee primaire kankers.

De uitkomst is dat de oncoloog mij een gesprek aanbiedt om alles nog eens door te spreken, vóórdat ik naar de chirurg ga op 27 januari. Er is een afspraak gemaakt voor de 21e.

Zij raadde mij ook aan om dan nog eens goed te vragen wie de kapitein op het schip is en wie eerste en wie tweede stuurman is. Volgens mij heb ik dat al eerder gevraagd en  toen was duidelijk dat de oncoloog buiten beeld zou raken. Nu blijkt dat als er twijfel is over de behandeling, hij een doorslaggevende stem heeft. En ik natuurlijk, maar dan moet ik wel eerst uitzoeken hoe ik aan mijn informatie kom.

Al met al ben ik tevreden over onze actie van gisteren.

Advertentie