Onze navigator Mien wees ons de weg van Mill naar Velden. Het sneeuwde of regende vrijwel de hele weg maar de temperatuur bleef boven nul, dus het was niet glad.

Mien wees ons zover mogelijk langs de westoever van de Maas en stuurde ons pas bij Grubbenvorst de pont over. Toen ik Annie meer dan vijftig jaar geleden leerde kennen, was haar vader veerman op die pont tussen Velden en Grubbenvorst. Nu heeft haar broer een aantal veren in beheer waaronder deze. Annie en Ton wonen ook aan de Veerweg, dus eenmaal op de pont waren we er bijna.

Mien commandeerde ons netjes het veer op en raadde alvast aan er straks weer af te gaan. Enkele meters voor de oever zei ze: “Verlaat veerpont”. Gelukkig zat er een slagboom en keken we zelf ook nog even. Later vertelde Ton dat er al eens iemand op commando van zijn navigator de Maas in was gereden. Nog wel even kijken of de veerpont er ook ligt als er gezegd wordt: “Rijdt op veerpont”. Op de terugweg met een tegensputterende Mien toch maar eerst langs de oostkant gereden en noordelijker een brug genomen.

Bijgepraat, gesnoept en gegeten en hun lekkere wijn gedronken. Een prima dag in goed gezelschap

Ons huisje is al een beetje thuis. We kunnen alles vinden en de temperatuur is nu ook goed. Als het opklaart ga ik de tuin eens goed bekijken.

Advertentie