Wij wonen tussen Albert Hein en Hoogvliet in. De Albert Hein-vestiging is een tijdelijke. De oude was en de nieuwe komt hier een eind vandaan in het dorp. “Tijdelijk” duurt in dit geval al meer dan een jaar en gaat voorlopig nog wel even door. Wij doen onze boodschappen bij Hoogvliet. Naar Albert Hein ga ik maar voor een paar dingen, die ze bij Hoogvliet niet hebben. Onder andere haal ik er de wijn die ik lekker vind.

Gisteren had ik een paar boodschappen bij Hoogvliet te doen en ook de wijn was op. Allebei de afstanden zijn voor mij te belopen. Geen zin om eerst de ene kant op te lopen en daarna weer net zo’n afstand de andere kant op; bovendien was het erg koud. Ik besloot met de auto te gaan. Onzin om Herman te laten rijden als hij niet mee hoeft.

Ik vroeg Herman wel om de auto van de oprit af te zetten, dat moet achteruit en tussen geparkeerde auto’s door en om daar nou mee te beginnen……..  Ik heb zeker acht maanden niet zelf gereden en daar ga ik dan. Het stapt aan de bestuurderskant zo lekker in, ik kan me aan het stuur optrekken. Alle handelingen gaan automatisch, stoel goed zetten, spiegel goed, gordel vast, starten, schakelen en gewoon wegrijden. Rijden gaat vanzelf, op het overige verkeer letten gaat niet vanzelf. Ik gedraag me als een ‘zondagsrijder’, maar ik rijd!

Over een paar maanden heb ik 50 jaar mijn rijbewijs. Ik ga daar weer gebruik van maken, wat een vrijheid!

Advertentie