Vandaag wordt weer een medisch dagje. Er moet bloed geprikt worden in het ziekenhuis, opdat de gynaecoloog ons volgende week kan vertellen hoe het staat met de tumormarkers. En vanmiddag worden mijn wratten behandeld met stikstof door de huisarts. De voorbehandeling door Herman is erg meegevallen. Ik hoop hetzelfde van de behandeling van vanmiddag.

Deze week staat in het teken van het regelen van vakanties. De week met de fietsvriendinnen in september is inmiddels helemaal rond. Ik heb een betaalbaar vakantiehuis gevonden waar we vier slaapkamers hebben. Een eigen slaapkamer vinden wij oude dames toch het prettigst. Het huis staat in de buurt van Winterswijk.

Onze vrienden Hennie en Jan willen ook wel naar Corsica. Hennie en ik wandelden dus samen naar het reisburo in het dorp. We vertelden aan de aardige juffrouw daar wat we wilden: Fly&drive, op twee verschillende plekken appartementen en dat alles in de tweede helft van april. De reisjuffrouw keek op haar scherm en moest ons meteen teleurstellen. De eerste rechtstreekse vluchten naar Corsica gaan pas in mei. Nou ja zeg, weten wij een keer precies wat we willen!

Het ging nog verder want de eerste twee weken van mei vallen in de schoolvakanties en zijn dus duurder en drukker. Het kán wel half april maar dan moeten we een ingewikkelde vliegreis maken over Parijs. Bovendien is op Corsica nog veel dicht waar wij gebruik van willen maken. We verschoven onze plannen dus maar naar de tweede helft mei.

Gisteren werd ik gebeld door onze reisjuf, of ze de vlucht alvast kon ‘blocken’ omdat het snel volliep. Op de twaalfde vertrekken kon al niet meer en de vijftiende liep ook snel vol. Verder was ze alles aan het uitzoeken en zou ze het voorstel mailen als het klaar was. Het voorstel ligt er inmiddels, we kunnen nu definitief besluiten. Eerst het plan nog maar even met z’n vieren doornemen.

Dit geregel heeft ook zijn charme,  maar het is anders dan we gewend zijn. We stappen doorgaans in ons campertje en rijden de richting uit die Herman van tevoren bedacht heeft. Zelfs de eerste camping zoeken we pas in de loop van de middag op in gids.

Spannend al die plannen, nu maar hopen dat we de annuleringsverzekering voor niets betalen.

Advertentie