Eén keer per jaar gaan we met een groepje vrouwen een paar dagen handwerken: quilten, naaien, poppen maken en wat er nog maar meer verzonnen wordt. In Garderen huren we een geschikt huis met een grote tafel en verder ook veel ruimte. Er gaan naaimachines mee, een strijkplank en lekker eten en drinken. We zijn met z’n vijven.

In het voorjaar hadden we het huis ook gehuurd,  maar toen moesten we annuleren in verband met mijn ziekte. Nu gaan we in de week van 22 maart, Herman en ik zijn dan net terug uit La Palma.

Annie woont in Velden bij Venlo. Ze wil een grote quilt maken en moet daar nog stof voor kopen. Nel is de productiefste quiltster die ik ken en woont in Amsterdam. Nel kent de goede adresjes voor mooie, niet zo dure, stoffen. En zo komt het dat Annie vandaag vanuit Limburg naar Amsterdam reist, dat Hennie en ik dat doen vanuit Voorschoten en dat we Nel ontmoeten op het Centraal Station waar zij naartoe komt fietsen. Samen gaan we dan naar de Albert Cuypmarkt waar het creme de la creme van de lappenhandel zit. Mijn schoonzus Will hoort ook bij de handwerkdames, maar die kon vandaag niet.

Het is gelijk een testcase voor mijn uithoudingsvermogen, het kon weleens vermoeiend worden. Ik reken maar op de horeca in Amsterdam, altijd wel een plek om even uit te blazen.

Advertentie