Dat was leuk om weer eens met vriendinnen op stap te zijn. Het ritje met lijn 24 was nostalgisch voor mij. Ik ging een tijdlang naar school met lijn 24, van mijn vijfde tot mijn achtste jaar. Veel veranderd onderweg. Niet als je naar boven kijkt, gevels zijn vaak nog hetzelfde. Sommige opschriften vielen me al op toen ik net kon lezen: ‘De maatschappij tot bevordering van het redden van drenkelingen’, bijvoorbeeld. Ik vond dat zo raar dat ze daar in een groot gebouw zaten; volgens mij moet je drenkelingen redden daar waar het nodig is. ‘Tot bevordering’, begreep ik toen niet.

Heerlijk over de Albert Cuypmarkt gestruind en meegeholpen lapjes zoeken. In een winkel met weer lapjes was mijn energie ineens op. Natuurlijk was er een cafeetje vlakbij, maar even zitten was niet genoeg, ik wilde naar huis. Fijn dat Nel nog energie had om met Annie de klus te klaren. Hennie en ik stapten op de tram naar het station. Om vijf uur was ik weer thuis. Goed om te weten dat ik ook nog wel een poosje door kan gaan als ik zo moe ben. Het is niet meer zo leuk maar het lukt wel. Dat was gisteren.

Vandaag ga ik inpakken en zorgen dat het huis een poosje zonder ons kan. We hebben nog kaarten voor een concert vanmiddag  in het dorp. Ik zie wel hoe lang dat fijn is, ik kan ook in de pauze naar huis. Tussen zes en zeven uur wil ik een slaaptabletje nemen en de wekker op twee uur zetten. Rond een uur of drie ’s nachts moeten we hier weg. Dus wie erover dacht om nog even te bellen vanavond: doe maar niet. Boven gaat de telefoon er in ieder geval uit.

Tja en morgen. Morgen om deze tijd landen we al bijna op La Palma. Er staat een huurauto voor ons klaar en het is een uurtje rijden naar ons huisje aan de zonnige kant van het eiland.

Ik neem de laptop mee,  maar de kans op verbinding is niet groot. Ik heb hem ook wel graag bij me om foto’s te bewerken. Als ik een internetmogelijkheid tegenkom zal ik zeker iets op de weblog schrijven. We hebben de gsm’s bij ons, maar daarvoor geldt de regel: bellen in geval van nood, sms-en onbeperkt mogelijk. Zaterdag 20 maart zijn we weer thuis.

Advertentie