We hebben inmiddels een dagritme gevonden dat bevalt. Het is hier een uur vroeger dus  ´s morgens alle tijd. Als we klaar zijn gaan we op stap. We hebben een boekje waar verschillende routes in staan. Gisteren reden we naar de zuidpunt van het eiland. We wandelden op de rand van een vulkaan en hadden geen neiging om te dansen.We zagen zoutbekkens en de oudste vuurtoren van Europa (zeggen ze). We aten op een eenvoudig terras aan de oceaan. Daarna gingen we naar huis voor de siësta. We kunnen op ons terras zitten tot de zon onder gaat.

Ik vind het altijd leuk om op vakantie boodschappen te doen en te koken, maar we hebben zo´n simpele keuken dat ik er geen zin in heb. Het vervelendste van de keuken is dat er geen licht is, zelfs op klaarlichte dag blijft het wat duister. We eten ´s middags onderweg ergens en ´s avonds thuis brood met iets lekkers. Het dorp waar we zitten stelt weinig voor en is voor mij niet goed te bewandelen. Naast de hoofdwegen gaat alles steil omhoog of omlaag. Dat geldt trouwens voor het hele eiland.

De horeca is opvallend goedkoop. Voor koffie en thee betalen we op een fraai terras twee euro. Voor tien euro per persoon kunnen we lekker eten en drinken. Dat is toch een prettige bijkomstigheid.

Met de mogelijkheden voor internet is het slecht gesteld. Ik zit nu weer in hetzelfde cafe als eergisteren. In ons dorp is geen mogelijkheid en in de directe omgeving ook niet.

Dankzij mijn nieuwe bril kan ik weer lezen! Wat een nare ervaring is dat om voor alle geschreven informatie afhankelijk te zijn van een voorlezer. Al twee boeken uit met dank aan Cokky, die ze me leende. Vooral genoten van ´Buiten is het maandag´ van Bernlef. Als ik door de meegebrachte boeken heen ben staan er nog wat achtergelaten boeken in het Nederlands, die zien er trouwens niet heel aantrekkelijk uit.

Het is te merken dat ik niet helemaal in orde ben. Bij het op- en aflopen hier kom ik toch snel adem tekort. Op vlakke stukken, zoals hier in de stad, gaat het prima. Mijn ´niet helemaal goed´ is vooral merkbaar doordat ik mijn improvisatie-plezier mis. Ik sla meestal gelijk aan het aanpassen in zo´n huisje en heb daar lol in. Nu lukt dat niet zo goed. Ik heb wel een groot deel van de wanstaltige prullaria in de kastjes gezet en zoveel mogelijk kleedjes verwijderd maar er is vrijwel geen beginnen aan.

Het weer is goed, vanmorgen wat regen maar de temperatuur blijft lekker. Ik geniet wel, maar niet met een hoofdletter.

Advertentie