Vanmorgen gezellig door de hoofdstad gewandeld. Eerst volop zon, nu wat bewolkt. De temperatuur blijft boven de twintig graden en daar was het toch allemaal om begonnen. We bezochten het stedelijk museum dat gevestigd is in een oud klooster. Vooral het gebouw is mooi, maar ook sommige schilderijen zijn de moeite waard. Ik houd erg van die kleine, overzichtelijke musea. Op de terugweg naar de auto kwamen we dit internetcafe tegen. Herman had bij de lunch te weinig te eten gekregen dus die zit nu aan een extra broodje.

Onze ´Salata de gamon´ bestond uit vier plakjes tomaat met een dun plakje mozarella erop. Om de naam te rechtvaardigen waren er snippers ham over gestrooid. Toen we er brood bij bestelden, werden er vier sneetjes stokbrood aangeleverd. Lekker, maar het mag geen lunch heten.

Gisterenavond kwam de eigenaresse van ons huisje om schone handdoeken te brengen. Ze was erg vriendelijk en sprak alleen Spaans. Geen situatie om over de herinrichting van haar huisje te beginnen. Ze bracht ons ook nog een plaatselijke lekkernij en nieuwe kussens voor de zonnebedden op het terras. De plaatselijke lekkernij bleek een zoet broodje te zijn. Ons grapje lag erg voor de hand.

Ik ben inmiddels wel verzoend met ons onderkomen. Een van de bedlampjes fungeert als verlichting op tafel, de afwas doen we als het nog een beetje licht is en de w.c.-rol past op de houder van de toiletborstel. Ik slaap goed en vooral de namiddagen op ons terras waarderen we zeer. Kort voordat de zon recht tegenover ons ondergaat, koelt het af en gaan we naar binnen. Het is dan rond zeven uur plaatselijke tijd.

Voor degenen die op de blog gereageerd hebben: ik kan de reacties wel lezen maar niet beantwoorden.

Advertentie