Vanmiddag vertrek ik voor een midweek naar Garderen. Huis is bekend, gezelschap uitstekend en de plannen zijn per uur en per persoon aanpasbaar. Herman brengt Hennie en mij erheen en haalt ons ook weer op. Zo’n eind rijden durf ik nog niet.

Het is wel wat snel achter elkaar, maar Garderen was al lang gepland en La Palma kon alleen tussen doktersbezoek en Garderen in. Mijn vermoeidheid kan gewoon mee. Ik heb een kamer voor mijzelf en als ik niets doe komt alles evengoed in orde.

Ik neem een simpel handwerkje mee. Ik ben ooit begonnen aan een quilt met zeskantjes. Zeskantjes om een malletje maken en dan aan elkaar naaien, honderden zeskantjes. Het hoeft niet af, komt misschien ook nooit af, maar het is een rustgevend werkje.

Het heeft iets heel speciaals, samen handwerken. Ieder werkt voor zichzelf, maar er is ook hulp en belangstelling voor elkaar. Praten kan maar hoeft ook niet per se. Tja en verder wordt er lekker gegeten, gewandeld en gaat er een wijntje mee. Ik krijg er steeds meer zin in.

Ik zal de laptop meenemen, er is geloof ik een wifiplek op het park.

Advertentie