‘Anders gezellig’  was heel gezellig. We worden ouder en zijn niet allemaal even fit. Lekker gegeten samen, nog wat gedronken. maar ook bijtijds naar bed. Vanmorgen met z’n zevenen aan het ontbijt en daarna naar huis.

Na de lunch was de vraag: eerst naar de markt of eerst rusten. Herman koos voor eerst rusten en ik wilde liever eerst naar de markt. Ik ben toch weer wat sneller kortademig, dus ging ik met de auto. Bij het parkeren stond ik niet helemaal recht en reed ik nog even achteruit: Boem!! Een andere auto reed tegelijk achteruit. Zijn bumper beschadigd, bij mij de flank van de auto. Jammer genoeg niet op dezelfde plek waar we onlangs anoniem zijn aangereden.

Een ouder echtpaar uit Lisse waren mijn botsgenoten. We vroegen ons af wiens schuld het nu toch is als je allebei achteruit rijdt. We hadden daar geen van beiden een antwoord op en vonden dat onze verzekeringen dat maar uit moesten zoeken. Ik had geen bril bij me en de andere chauffeur geen pen. Heel gemoedelijk, wisselend van bril en pen, elkaars gegevens opgeschreven. We vonden elkaar prettige mensen om tegenaan te botsen.

Ik ging even langs het politieburo om te vragen of mijn bril soms gevonden was. Dat is buitengewoon onwaarschijnlijk, maar ik wil alles uitsluiten voordat ik de reisverzekering aanspreek. Ik heb de politie-agente ook even de schuldvraag van de botsing voorgelegd. Volgens haar hebben we allebei schuld als we tegelijk achteruit rijden.

Voor het eerst op de markt met mijn korte haar, geen reacties, geen verbaasde blikken. Het kan goed zijn dat ik niet herkend wordt.

Toch nog maar even rusten, ik ben er moe van.

Advertentie