Gisterenavond ging ik me steeds beroerder voelen, pijn overal. In bed liggen maakte het er niet beter op. Uiteindelijk om één uur was ik het zat en heb ik een slaappil genomen. Ik werd duf wakker met nog wel pijn, vooral rond mijn ribben. Ik vermoedde dat het met de contrastvloeistof te maken had die mij gisteren is toegediend. Bellen dus met radiologie. Na wat heen en weer verbinden werd ik teruggebeld door een arts die kennelijk mijn gegevens voor zich had. De pijn die het vervelendst is zit links bij mijn middenrif, daar had ik niet eerder pijn.

Uit de recente longfoto’s maakte hij op dat er nu aan die kant meer vocht zit dan aan de rechterkant. Vocht dat zich een nieuwe plek wil veroveren doet pijn. Wat nu? De gynaecoloog is mijn behandelend arts. Daar heb ik pas over een week een afspraak mee. Bovendien is hij niet van de longen en is de kans op een doorverwijzing groot.

De radioloog raadde mij aan om te bellen met gynaecologie met het verzoek de afspraak te vervroegen. Gebeld dus, ik word straks teruggebeld door een arts. Ik hoef niet per se op die afdeling terecht. Met pijnstillers voor de nacht kom ik ook een heel eind.

Zo, rondlopend gaat het trouwens wel weer. Een kletsende Eppe maakt het gezellig.

Advertentie