Vrijwel geen pijn vannacht. Dat is raar, om een uur of twee wakker worden en constateren dat ik vrijwel geen pijn heb, niet in mijn buik, niet bij het middenrif waar het longvocht zit. Poosje liggen wachten, maar nee, het bleef weg.

Hoezo!? Wat is er anders? Wat heb ik niet of wel ingenomen? Niet of wel gegeten of gedronken? Wat maakt dat het nu anders is dan veel nachten ervoor?

Dat Herman niet thuis slaapt is anders maar dat lijkt me geen oorzaak. De zwaardere pijnstillers die ik kreeg heb ik na één keer niet meer ingenomen omdat ik daarna juist erg buikpijn had. Gisteren alleen paracetamol genomen. Anders dan anders nam ik die voor in de avond en dan ’s nachts nog een keer. De verpleegsters in het ziekenhuis zeiden: “Pijn moet je voorkomen”. Misschien heeft een andere verdeling van de paracetamol over de dag effect.

Ik had gisteren het zakje extra vezels overgeslagen dat ik dagelijks neem op voorschrift van de huisarts. Ik kan dat ook even weglaten om te zien wat het effect is.

Gisteren heb ik wel gewoon koffie en thee gedronken, chocola gegeten en wijn gedronken. Daar zit de verbetering dus gelukkig niet.

Advertentie