Mijn gynaecoloog is een voortvarend man. Hij had al overleg gehad met de longspecialist en voor aanstaande donderdag een drainage van het longvocht geregeld. Er zit zo’n anderhalve liter vocht bij mijn longen en dat merk ik goed. Het doel van de drainage  is dat ik wat meer Corsicaanse lucht naar binnen kan krijgen en me dus wat prettiger kan bewegen. Het geldt ook voor onze gewone huis- tuin- en keukenlucht. Het zal in ieder geval een poosje verlichting geven.

De overige uitslagen waren gunstig: borsten zijn schoon en in mijn buik zit geen extra vocht.

Nog maar weer eens gevraagd hoe het zit met die CA125. Ze zèggen dat het niet belangrijk is maar ze willen het wel steeds weten. Over zes weken ook weer opnieuw. Er zijn ook al artsen die de waarden niet meer telkens laten meten,  omdat het bij de patiënt vaak onrust oplevert. De hoogte is eigenlijk alleen van belang als er een nieuwe behandeling start, aan de daling kunnen ze dan zien of die behandeling werkt. In mijn ziekenhuis houden ze vooralsnog de stijging bij omdat het wel één van de indicatoren is.

Aanstaande donderdag dus een dagopname voor de drainage. Ze willen mij op de scopieafdeling graag in een bed aangeleverd hebben. Ik ga na afloop van de behandeling ook weer in dat bed totdat een bevoegd iemand vaststelt dat ik het goed doorstaan heb. Gesneden koek, dit wordt de vierde keer dat ik word afgetapt.

Advertentie