In de loop van de dag werd de pijn steeds vervelender. Gisterenavond om acht uur heb ik tramadol ingenomen en ben ik naar bed gegaan. Het hielp niet echt en slapen ging ook niet. Om drie uur nog maar zo’n pil genomen. Na een poosje voelde ik de pijn minder en af toe viel ik een poosje in slaap. Vanmorgen was ik misselijk, duizelig en had ik hoofdpijn.

Om half negen vanmorgen heb ik het ziekenhuis gebeld. Ik werd verbonden met de afdeling spoedeisende hulp. De arts die me daar te woord stond zei dat ze de dienstdoende longarts zou bellen en dat ik dan weer van haar of van hem zou horen. Een paar minuten later werd ik teruggebeld. De longarts was onderweg en zou mij terugbellen als hij in het ziekenhuis was, daar kon hij ook bij mijn gegevens.

Hij heeft net gebeld. De misselijkheid komt door de tramadol. Tot nu toe heb ik die alleen genomen na de chemokuur en dacht ik dat de misselijkheid door de chemo kwam. Nare pillen, niet meer nemen. Hij had de longfoto erbij die na de drainage gemaakt is. De linkerlong was nog een beetje ingedeukt. De pijn kan dus behalve door de vliezen ook veroorzaakt worden door de long die zijn plaats weer in moet nemen. Dat het zo lang duurt is op zich niet verontrustend.

Als ik het benauwd krijg moet ik naar de spoedeisende hulp komen. Bij twijfel kan ik hem ook weer bellen. Hij was ervan op de hoogte dat spoedeisend vaak heel lang duurt.

Zo, nu ga ik weer naar bed met een spuugbakje binnen handbereik.

Advertentie