Mijn vriendin Nel kwam gisterenmiddag. We stonden een poos stil bij onze narigheden en mijn, toen actuele, nieuws. Goed om het daar een tijd over te hebben, maar op een keer is het wel klaar.

Het gezonde deel in mij is bezig de vakantie voor te bereiden. We vertrekken aanstaande zaterdag. Ik mis, zoals altijd voor de vakantie, nog één kledingstuk. Net dat ene bloesje, dat anders is dan de andere die al in mijn kast hangen. Ik mis een luchtig bloesje voor zonnig weer. Nou als dat geen teken van gezondheid is!

Maar ik ben niet gezond, dus even naar het dorp of naar een groter winkelcentrum zit er niet in. Lopen is te ver nu, voor fietsen waaide het te hard en auto rijden durf ik niet. Nel was met de trein. Nel heeft  zich vaker bewezen als goed winkelmaatje. Herman wilde wel rijden en zou zich met een boek en een kopje thee in de Hema installeren.

Het ging goed, niet te vlug lopen en niet praten tijdens het lopen, dan gaat het goed. Het was fijn om samen met Nel in de kledingwinkel te zijn. Ik kon in het pashokje blijven en Nel leverde aan en weer af en gaf haar oordeel als ik iets aan had. Het eerste bloesje was trouwens meteen goed, maar zo doen wij dat natuurlijk niet. Ik paste er nog vier die er ook heel leuk uitzagen, maar niet meer als ik ze aan had. De eerste werd het:  mooie kleuren, lekker luchtig, ruim vallend, precies goed.

Nog een paar boodschapjes bij de Hema waar Herman met zijn eigen boek en op zijn eigen kussentje in een hoekje zat. Herman kan overal lezen, knap is dat.

Het voelde erg goed in een aantal opzichten: – De actie haalde me uit de somberheid. – Mijn gezonde deel had de overhand weer genomen. – We hadden een manier gevonden waarop het kon. – Als ik om hulp vraag, is er ook hulp.

Het geeft ook goede moed voor de reis naar Corsica. Ik heb uitgezocht dat je voor twee euro op Schiphol een rolstoel kunt lenen. Zolang ik zit gaat het wel, ik moet dus zo gemakkelijk mogelijk van het ene zitpunt naar het andere zien te komen.

Kankercellen in het longvocht, een jaar nadat we dachten dat dat zo was. Kankercellen die dus bestand waren tegen de soort chemo die ik gekregen heb. Dat is rot, maar we pakken de draad maar weer op. Wat anders?

Advertentie