Inmiddels hebben we een aantal steden bezocht. Ze moeten het vooral hebben van hun ligging. Er is in de steden niet heel veel bijzonders te zien. Veel straatjes met de gebruikelijke souvenirwinkeltjes met spullen waar we niet hebberig van worden. Bonifacio ligt ongetwijfeld het fraaist op kalkrotsen met een diepe natuurlijke haven.

Voor mij gaat het erom dat we zo hoog mogelijk met auto kunnen komen. In Bonifatio moest ik al na enkele tientallen meters afhaken. Ik zat lekker in de auto mensen te kijken terwijl de anderen een eindje de stad inliepen. Ik had niks gemist, meldden ze. Ik kon dat later zelf ook zien toen ik op de terugweg nog een blik kon werpen in de woelige straatjes.

Gisteren moesten we eerst zien dat de band ergens gerepareerd werd. De garage waar we hem afleverden zou er zo’n drie uur over doen. Het was in Porto Vecchio en dat heeft een hoge binnenstad op een fort. We konden er de auto kwijt en ik kon een eindje gelijkvloers lopen. We aten op een pleintje en op ons gemak. Het is raar lopen in zo’n stad als je uit bent op ‘vlak’, vrijwel elk straatje loopt op of af. Herman maakte alleen nog een extra rondje, Jan houdt zich, letterlijk, ook liever op de vlakte.

De band was op de afgesproken tijd klaar en werd er ook nog voor ons verwisseld. Kosten: zeventien euro vijftig! Daar kun je nog eens een lekke band voor hebben.

Vandaag maakten we een tochtje langs de kust ten noorden van Porto Vecchio en gebruikten we de lunch op een mooi terras aan zee. We werden bediend door een alleraardigste vrouw uit België (Luik), volgens haar werken hier veel mensen van het ‘continent’ tijdens het hoogseizoen.

Ik ga verder achteruit, ik heb het nu af en toe ook benauwd als ik me niet inspan. ’s Morgens en ’s avonds voel ik me niet goed. Toch heb ik geen spijt van deze reis, er is zoveel moois te zien vanuit de auto. Er is aldoor wel iets te lachen of diepzinnig te bespreken en ik slaap gelukkig goed dankzij de slaappilletjes. Hoe het verder moet zie ik thuis wel weer.

Morgen is onze laatste hele dag hier. We maken er een rustdag van en hebben al aangekondigd dat we hier op het terras naast het zwembad willen lunchen. Het weer is heerlijk, steeds zonnig en rond de 25 graden. Vanmiddag zelfs 28 graden. Hennie is gaan zwemmen. De auto staat al klaar om me zometeen weer naar boven te rijden. Er wordt goed voor me gezorgd.

Advertentie