Vandaag is er een familiefeest. Herman zijn broer en schoonzus, Adri en Tiny, zijn vijftig jaar getrouwd. Het feest is in Brabant op een landgoed. Ik wil er graag een poosje bij zijn. Herman wil er natuurlijk helemáál bij zijn. Er zijn twee mogelijkheden: Herman gaat alleen en ik blijf rustig thuis òf we gaan samen en blijven niet zo lang.

Eigenlijk al min of meer besloten tot het laatste. Annemieke haalt vanmorgen een rolstoel voor me op, als ik maar kan blijven zitten gaat het wel. In de auto zitten ging tot nu toe ook goed en liggen in de auto kan ook nog. Als ik het benauwd heb zegt mijn Amsterdamse stemmetje: “Zitten en bek dicht”. Niet netjes maar wel effectief.

We hadden gisteren bedacht dat als er veel gevraagd wordt hoe het gaat, ik een bordje om mijn hals kan hangen met: “Zie blog”.

Gisteren wel aardig rondgescharreld in de vertraging. Ik ging me steeds beter aanpassen. De telefoon ging een aantal keren. Als ik naar de telefoon loop en die opneem is de lucht op en kan ik niet goed praten. Dus of Herman neemt hem op of ik houd de telefoon bij me en ga eerst zitten. Met bezoek moet ik ook eerst gaan zitten en niet lopend praten. De trap gebruik ik zo min mogelijk, wat ik mee naar boven of beneden moet hebben doe ik in een mandje op de trap. Ik beneden, mandje beneden. Ik boven, mandje boven. Mijn ontbijt heb ik nu boven en pas als ik helemaal klaar ben ga ik naar beneden. Het is een vervelende situatie, maar in het oplossingen bedenken heb ik toch wel weer plezier. Herman draait weer voor het meeste werk op.

Ik heb gisteren al een uitgebreide email naar mijn huisarts gestuurd om hem op de hoogte te brengen. Er was al aangeboden dat ik op de huisbezoeklijst kom en nu wil ik dat wel graag. Ook gevraagd of er nog iets aan te passen is aan de medicijnen. Straks bel ik met de poli gynaecologie. Mijn eerste afspraak is 16 juni, dat duurt veel te lang. De gynaecoloog is mijn behandelend arts, die al mijn gegevens heeft. Hij stuurt me zo nodig door naar een andere specialist. Wat mij betreft is dat nu nodig en dan graag naar de longarts. De uitslag van het verdere onderzoek van de kankercellen uit het longvocht, zal er inmiddels ook wel zijn. Dat ging er alleen om of de uitzaaiïng van de borst- of van de eierstokkanker komt. Voor de behandeling maakt dat wel verschil. De borstkanker was wel gevoelig voor hormonen en de eierstokkanker niet.

Eerst maar weer even uitrusten van het eerste stukje dag.

Advertentie