We hebben één zoon, drie dochters, één schoondochter, drie schoonzoons, zes kleinzoons en één kleindochter. We zijn met zeventien mensen als we met z’n allen zijn. Een verandering onlangs bij de partner van een van de dochters, hoe emotioneel ook, doet aan het aantal niets af.

Nu de vooruitzichten met mij onzeker zijn willen we graag nog een keer met z’n allen een weekend bij elkaar zijn. Mark had al voorbereidend werk gedaan en samen met hem koos ik een groepsaccommodatie uit in Aalten. Veel ruimte binnen en buiten in een omgebouwde boerderij. Beneden een slaapkamer met aangepaste badkamer voor Herman en mij en boven voldoende kamers voor de rest. Dus zelfs in de rolstoel kan ik mee. Het lastigste was een weekend vinden waarin iedereen kon. Met wat schuiven is dat gelukt. We gaan het laatste weekend van juni. Als ik me blijf voelen zoals nu kan het goed. Veel hangt af van het resultaat van het plakken van de vliezen. De controle daarop is in juli pas, maar als het niet gelukt is voel ik dat zelf wel eerder.
Als Corsica gelukt is zal Aalten ook wel lukken.

We vertellen elkaar maar af en toe hoe bizar het is om bezig te zijn met ‘laatste’ dingen. Om ons voor te bereiden op mijn laatste fase, terwijl ik er gewoon tussendoor scharrel en me natuurlijk overal mee bemoei.

Het is het beste om voor te bereiden wat nu voorbereid kan worden en dan maar weer over te gaan tot de min of meer normale orde van de dag. De huishoudelijke ondersteuning is aangevraagd opdat Herman het langer vol kan houden. We gaan een betere rolstoel aanvragen, zodat ik makkelijker naar buiten kan en de aanvraag voor een parkeerkaart loopt. Volgens de huisarts zijn verpleegartikelen snel te regelen als dat noodzakelijk wordt, dat laten we dus aan hem over.

Gisteren met Will samen een paar boodschappen gedaan. Ik heb een eindje achter de rolstoel gelopen en ben er daarna in gaan zitten. Dat is dus een goede manier om te bewegen èn buiten te zijn. Deze leenrolstoel is erg zwaar en ‘past’ ook niet. We zullen vanmorgen een voor mij aangepaste aanvragen, volgens Will zijn die ook veel lichter.

Advertentie