Gisteren was er een uitgelezen gelegenheid voor het houden van een tafelrede. Om verschillende redenen heb ik die tafelrede niet gehouden. Dat is jammer, want daardoor zijn dingen ongezegd gebleven die ik wel heel graag had willen zeggen.
Om te beginnen zou ik Eric hartelijk welkom hebben geheten. De nieuwe vriend van Liesbeth werd door dit weekend meteen ‘in het diepe’ gegooid. Het is dan goed om te weten wat Lode over hem heeft gezegd: “Als Liesbeth van Eric houdt, dan hou ik ook van Eric.” Ik sluit me hierbij aan.
Verder zou ik, indien ik het woord gevoerd zou hebben, onze vier kinderen en hun partners hebben gezegd dat ik ontroerd was doordat zij Aaltje en mij hebben omringd met liefdevolle zorg. Mark had de voortreffelijke accommodatie, gelegen in een landschappelijk fraai gebied, uitgekozen. En het weer kon niet beter zijn.
Aangetrokken door de zomerse temperaturen zijn we met een heel stel twee keer naar een plas geweest, gelegen nabij het historische boekenstadje Bredevoort.
Op loopafstand van ons onderkomen was een biologisch-dynamische gast- en kindvriendelijke boerderij, met producten die de heilzame werking van de kosmos hebben mogen ervaren.
De aanleiding voor het organiseren van dit lange, zonovergoten weekend in de buurt van Aalten was geen moment uit mijn gedachten.

Advertentie