Gisteren kwam de fysiotherapeute die vorige week ook al geprobeerd heeft mij wat meer in beweging te krijgen. Ze gaf kleine oefeningetjes waar ik mee op moet houden als het pijn doet. Ik kreeg er nu nog twee eenvoudige oefeningen bij. De plek op mijn rug die pijn doet, heeft ze heel voorzichtig een beetje gemasseerd. Bij mijn nek en schouders voelde ze duidelijk spierspanning. Tussen mijn schouderbladen was het niet duidelijk. Ik werd duizelig van de behandeling en heb haar gevraagd te stoppen.

De afspraak is dat ze maandag nog een keer komt om te zien of een lichte massage terwijl ik lig effect heeft. Als dat niet het geval is, heeft verder komen niet zoveel zin. De oefeningen zijn mij bekend en als ik puf heb kan ik die doen. Zij heeft het idee dat maar een klein deel van de pijn door de spieren komt.

Over bewegen gesproken, straks komen de drie vrouwen op bezoek met wie ik ieder jaar een weekje ga fietsen. We doen dat al járen. De volgende vakantie staat gepland voor september. Toen ik boekte had ik nog hoop dat ik op zou knappen na de chemo. De kans dat ik dit jaar mee zal gaan is wel erg klein geworden. Ze moeten maar mede namens mij fietsen, lol maken, lekker eten en winkeltjes bekijken.

Advertentie