Toen ik het met Annemieke had over het minder kunnen eten, suggereerde zij dat er wellicht vocht bij mijn maag zit. Zoals eerst een long werd weggedrukt, zo zou nu de maag in de knel kunnen zitten door vocht. Ik had er nog niet aan gedacht maar het lijkt wel logisch. Ik had tot nu toe alleen gehoord van vocht in de buik en bij de longen door eierstokkanker. In mijn buik heeft nog nauwelijks vocht gezeten.

Eten smaakt me wel, ik krijg er alleen weinig van naar binnen. Gisteren al steeds kleine porties genomen en ook ’s avonds nog maar iets gegeten. Ik denk dat een maagverkleining ook zo’n effect geeft.
Dinsdag moet ik naar de longarts, die gaat daar niet over maar het is vermoedelijk wel een neveneffect van het dichtplakken van het longvlies. Een doorverwijzing binnen het ziekenhuis, naar bijvoorbeeld de internist, kan heel snel gaan.

Gisterenavond de zwaardere morfinepleister opgeplakt. Wel een beetje draaierig, maar niet zo erg als bij de eerste pleister.

Maandagochtend kunnen we de parkeerkaart halen bij de gemeente. Op dinsdag gaan wij dus breeduit parkeren bij het ziekenhuis. Er is altijd wel weer iets om ons op te verheugen.

Advertentie