Ik baad letterlijk en figuurlijk in de zorg. Annemieke was er vanmorgen tegelijk met de wijkverleging en met z’n drieën hebben we een aantal dingen besproken. Vooral praktische dingen; hoe houden we het onderlaken een beetje strak om het matras, hoe voorkom ik de pijn aan mijn ellebogen en wanneer springt de wijkverpleging in bij het uitzetten van de medicijnen? Er zijn ook praktische oplossingen in gang gezet. Goeie combi, Annemieke en de wijkverpleging.

Hennie kwam nog even wat ouderwetse lakens brengen die we eventueel voor het oplossen van probleem één kunnen benutten. Ze bracht ook zelfgebakken koekjes, die volgens Herman en Marijke heerlijk waren.

Een buurvrouw van twee huizen verder kwam voordat ze op vakantie gaat nog bloemetjes uit de tuin brengen, dat valt volgens mij ook onder de zorg.

De huisarts bracht zijn wekelijkse bezoek. Besproken dat ik de pijnstillers iets op ga voeren. Ik had dat zelf nog niet durven doen in verband met de nieuwe medicatie van vorige week.

Marijke kwam koken en meeëten. Het eerste deel valt onder praktische en het tweede deel onder de psychosociale zorg. Wat vooral leuk was, en wat niet direct bij zorgverlening valt in te delen, was het samen kijken naar filmpjes van Lode en Eppe van drie jaar geleden. Het was voor ons alledrie èrg leuk, geen van ons had de beelden eerder gezien. Marijke had indertijd onze camcorder geleend en was de bandjes daarna een tijd kwijt geweest.

Ik ben objekt van zorg en ik laat het me heerlijk aanleunen.

Advertentie