Gisteren deed Tineke haar intrede in ons bestaan. Tineke gaat ons huis schoonmaken. Ze is een professionele schoonmaakster, dat is duidelijk. Wij slaagden voor het examen ‘schoonmaakspullen in huis’. En daarna was het Tineke’s huis voor drie uur. Volgens Tineke’s opleiding mag dat er niet toe leiden dat wij ons daar ongemakkelijk bij voelen. Dan wordt het natuurlijk pas echt ingewikkeld.

Woensdagmiddag wordt Herman zijn vrije middag en ik kan me als patiënt natuurlijk altijd terugtrekken. Het huis wordt schoon en zelfs de vele lapjes die daarvoor gebruikt worden zijn alweer uitgespoeld als Tineke vertrekt. Mocht er strijkgoed zijn dan hangen we dat over de strijkplank en doet Tineke dat ook en passant.

Tineke ruimt niet op en dat is fijn. Onze stapeltjes worden slechts opgetild en weer neergelegd. Het handigst is natuurlijk om zoveel mogelijk zelf op te ruimen voordat ze komt.

Liesbeth bracht een nadeel goed onder woorden: “Onze provisorische oplossingen zijn niet bestand tegen professioneel schoonmaken”. Een onbestendig plastc stripje dat er lang voor zorgde dat het afzuigsysteem in de badkamer voldoende open bleef, heeft de schoonmaak niet overleefd. Zulke dingen kun je Tineke niet kwalijk nemen, dáár is ze niet voor opgeleid.

Afgesproken dat Herman zijn eigen kamer schoon blijft maken, dat is een hele goede afspraak, denk ik.

Advertentie