De thuiszorgwinkel had het maar druk met ons. Bij ons thuis werd een bed bezorgd en bij Liesbeth een looprek, een rolstoel en krukken. Beetje verwarrend misschien omdat Liesbeth officieel bij ons staat ingeschreven maar in een vakantiepark woont. Ze zijn er allemaal uitgekomen en alles staat waar het moet staan. Dat ik het straks weer wil veranderen kunnen zij niet helpen.

Wij hadden niet het meest aimabele type bezorger. Om te beginnen schatte hij al in dat het bed niet paste op de door ons gekozen plek. Wij hadden die morgen nog gemeten dat het twee meter veertig was, ruim genoeg voor een bed. Toen Herman hem vroeg even te helpen om een stoel te verzetten die in de weg stond, zei hij: “Nee, dat mag niet van mijn baas omdat ik niet verzekerd ben tegen eventuele schade die ik maak”. Regel is regel! De stoel hebben Herman en ik samen verzet. Vervolgens probeerde hij Herman te overtuigen dat het bed beter niet zo kon staan als ik het bedacht had. Ik wilde de kamer inkijken en niet de tuin. Het kan best dat ik dat later anders wil, maar nu had ik het zó bedacht. Zijn laatste blunder maakte hij toen we het hadden over de leentermijn van het bed, een half jaar. Ik zei te hopen dat we die moesten verlengen. De boodschap kwam duidelijk niet over, hij hoopte dat ik het bed gauw niet meer nodig zou hebben dan was ik immers beter. Die jongen moet nog een paar dingen leren in het werk dat hij doet.

Gisteren niet veel tijd om het bed echt uit te proberen, Joke was er nog even voor een paar opnamen. Wel weet ik inmiddels dat ik het aan de andere kant wil hebben staan. Dat is een beschutter hoekje, je kijkt nu wel erg tegen dat enorme bed aan.

Gisterenavond nog even bij Liesbeth langs geweest. Als je bedenkt dat de operatie pas vier dagen geleden is, vind ik dat het goed gaat. Ze scharrelt aardig rond in haar huisje en kan zelfs naar buiten. Ze geniet vooral van de rust en de kans om te slapen. Nog wel pijn natuurlijk.

Een behoorlijk volle dag, ’s morgens hadden we ook nog even wat invalideparkeerplekken uitgeprobeerd in het dorp. Uiteindelijk goede kussens gekocht. Wat meer pijn en dikke benen van het vocht, dat zal wel op meer plekken zitten. Ik kan de pijnstilling nog met één pil uitbreiden, zonder overleg met de huisarts. Ik denk dat ik daar maar niet te lang mee wacht.

Advertentie