Het bezoek aan de oncoloog was wat teleurstellend. De waarden waren verdubbeld, dus de hormoonpillen hebben niet veel effect gehad. Hij begon opnieuw over een chemokuur, ik wil het daar niet meer over hebben. De argumenten voor en tegen zijn niet veranderd en ik heb daar al een besluit over genomen.

Iets anders is dat ik steeds meer last heb van vocht. In mijn benen doet het pijn en vocht in mijn buik en maag veroorzaakt de probemen met eten. De arts stelde voor om een drainage in de buik te doen. Dat kan met een dagopname en het kan snel als ik het wil. Ik had er moeite mee om gelijk “ja” te zeggen. Het moet misschien eerst nog wat erger worden. Het is prettig om te weten dat er een (tijdelijke) oplossing is. Hij was niet optimistisch dat het ook zou helpen voor de pijn in mijn benen, maar het zal in ieder geval effect hebben op de mogelijkheid om te eten.

Ik zal het maandag ook met de huisarts bespreken. Ik  doe het wel, maar moet even aan het idee wennen. Volgens de oncoloog is het binnen een dag te regelen, dus ik kan me de aarzeling permitteren.

Ik schrijf nu overigens op het bed in de serre waar de laptop op het bedtafeltje kan blijven staan. Goed geregeld.

Advertentie