Mark had gisteren een echte zorgdag. Gisterenochtend was hij bij het gesprek met Thea Dijkstra en gisterenmiddag kwam hij met Thijs en Karin om te koken. Thijs nam trouwens een groot deel van het koken voor zijn rekening. We aten gezellig met zijn vijven en daarna hielpen Mark en Thijs om de serre te veranderen.

In de serre had ik de computer staan die niet aangesloten is op internet, maar waar ik foto’s en video’s mee bewerk. De tafel waar dat allemaal opstond nam wel veel ruimte in beslag nu er ook nog een bed bij staat. Die computer is verplaatst naar de plek in de boekenkast waar ik de laptop had staan. De tafel is uit de serre en de eerder verplaatste stoel is weer terug. Bij wijze van bijzettafeltje staat er nu een ladenkastje met spullen die ik toch wel af en toe nodig heb.

Het bed is gedraaid en tegen de andere muur gezet. Krijgt de thuiszorgmijnheer toch gelijk: ik kijk de tuin in. Vanuit de kamer is het bed op deze manier ook minder prominent aanwezig. Gisterenmiddag heb ik geprobeerd daar te rusten, het is er vooral erg licht, zelfs op een regenachtige dag. Ik begin maar met te proberen iets op mijn ogen te leggen. Zonwering is geen verduistering. Ik ben benieuwd hoe het gaat werken. Voorlopig maakt verandering onrustig. Ik blijf denken of het toch niet beter anders kan. Ik zal proberen Herman er niet mee belasten.

Voor de laptop wil ik een plekje bij de hand, zodat ik die in bed kan gebruiken. Dat zal niet zo’n probleem zijn.

Vanmiddag naar het ziekenhuis; als het goed is heeft de oncoloog een indicatie of de hormoonpillen enig effect hebben. Ik ben benieuwd.

Advertentie