Deels in overleg met de huisarts zijn er een paar dingen aangepast. Ik krijg een middel voorgeschreven dat wellicht iets helpt bij de doorgang slokdarm-maag.  Ik ga er vandaag mee beginnen. Waar ik gisteren al mee begonnen ben is de keus voor meer slaap in plaats van akelig voelen. Er zijn grofweg drie punten op de dag waarop ik me naar en opgeblazen voel. Hoe weinig ik ook eet.  Ik moet wel zorgen dat ik met voldoende drinken mijn medicijnen naar binnen krijg. Op die momenten neem ik nu oxazepam en daar slaap ik dan vrij vast een uur op. Ik ben niet heel suffig als ik weer wakker word.  ’s Morgens ben ik weer helder als de wijkverpleging komt. ’s Middags spraken we al so wie so niets af voor drie uur en ’s avonds kan ik nog net het nieuws meepikken voordat ik wéér ga slapen.

Van de huisarts ook toestemming gekregen om de pillen op te maken van de overleden zwager van Annemieke, Leo. Annemieke had er al een paar keer mee in de handen gestaan om ze naar de apotheek te brengen, dure pillen die dan vernietigd moeten worden. Precies dezelfde pillen die ik slik en nog houdbaar tot 2012. Toch maar even aan de huisarts gevraagd en die vond het prima. Ik word daar niet beter van, maar het voelt wel beter.

De laatste twee aanpassingen komen ook van Annemieke. Ze heeft gisteren een leeslineaal voor me gehaald omdat ik steeds moeilijker las. Volgens Mark gaan je ogen ook achteruit door de medicijnen. Mijn, net nieuwe, bril voldeed niet meer. De leeslineaal werkt goed. Ik lees wat langzamer en moet nog even een goede houding vinden, maar dat zal ook wel lukken. Het laatste is dat Annemieke een looprek voor me gaat halen voor ’s nachts. Ik sta ’s nachts niet erg vast op mijn benen, die dan ook nog eens pijn doen. Heen en weer naar de badkamer is een tochtje met risico. Ik ga een looprek proberen, al was het maar ter geruststelling van mijn naasten die weinig vertrouwen hebben in mijn beschrijving van bedknop naar deurknop en ander meubilair.

Advertentie