We waren weer eens een ochtendje in het ziekenhuis: bloed prikken, longfoto maken, opnamegesprek met afdelingsverpleegkundige en een aanvullend onderzoek door de arts-assistent van de afdeling.

Ik word morgen om acht uur geopereerd en zou om half zeven in het ziekenhuis moeten zijn. Dat betekent rond vijf uur de wekker zetten! Gelukkig zei Herman dat hij dacht dat in zulke gevallen de dag tevoren al opgenomen werd. “O, dat kan ook, als u dat liever heeft”, was het antwoord. Nou dat heb ik wel liever en Herman helemaal.

Herman wordt gebeld als ze weten dat ik weer naar de afdeling kom, dat kan dus wel een paar uur duren. De uitslag van de operatie horen we later pas van de arts.

Ik kan vanavond rond een uur of acht terecht. Mijn bed staat al klaar aan het raam in een tweepersoons kamer. In het andere bed komt een mevrouw die ook morgen geopereerd wordt.

Ik dacht dat er op de afdeling gynaecologie geen mannen zouden liggen, mis! Van de afdeling urologie liggen mannen daar ook. Maar niet op mijn kamer en dat vind ik toch wel prettig. Sorry mannen.

Zo, en nu maar eens bekijken wat er nog moet gebeuren vanmiddag.

Dit is voorlopig mijn laatste stukje. Herman zal af en toe op de weblog laten weten hoe het met mij gaat. Als ik weer thuis ben, neem ik het zelf weer op, tot dan.

Advertentie