De laatste dagen was ik te moe om te douchen. Vandaag maar weer eens rustig de tijd genomen in de badkamer. Daar hoort ook wegen bij. Ik weeg nu 62 kilo. Vorig jaar om deze tijd zou ik stikgelukkig zijn geweest met zo’n gewicht, nu is het wat zorgelijk. In vier maanden ben ik vijf kilo afgevallen. Aan het begin van de chemokuren werd gewaarschuwd voor afvallen: probeer het te voorkomen. Iets lekkers ontdekt, een beschuit met een flinke schep kwark en honing. Dat lust ik wel twee keer per dag en dan geen magere kwark natuurlijk. Boterham met tomaat lukt nu ook en voor vanavond en morgen wordt een stoofschoteltje kip gemaakt.

Ik heb trouwens een raar model sinds de opratie. Mijn buik is plat met een ritssluiting in het midden en daarboven “bloest” mijn maag. Het zal nog wel bijtrekken.

Douchen neemt wat meer tijd op de kruk. Alles heel kalm aan, afdrogen ook maar zoveel mogelijk zittend. Vooral niet staand omdraaien met ogen dicht, dan draait de hele badkamer mee. Ik sluit het verblijf in de badkamer af met mijn oefeningen, ook weer zittend op een kruk. Daarna schoon en voldaan eerst maar een poosje uitrusten.

Advertentie